YR med gode nyheter: 25 grader og sol i vente

17/08/2023 14:58

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommeren er ikke helt over enda.

Det har vært mye regn de siste dagene etter at uværet "Hans" gikk gjennom Sør-Norge.

Samtidig nyter folk i Nord-Norge temperaturer over 20 grader og sol. Det står for tur igjen, og et av områdene i Sør-Norge stikker av som helgens værvinner.

Torsdag og fredag ​​vil sola skinne i deler av Sør-Norge og Nordland. 

Torsdag bringer fint vær, med regn tidlig på dagen i de fleste deler av Sør-Norge. Agder og indre deler av Telemark, og deler av Sør-Rogaland, vil få regn torsdag. Men det skjer utover dagen. Fredag ​​blir også veldig bra i Sør-Norge.

Mens det blir ganske solfylt i Troms og Nordland torsdag, vil det regne en del på vidda og Øst-Finnmark.

Vinner av helgens vær

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis, forteller til Nettavisen at det er en værvinner denne helgen, men man kan fortsett kose seg med fint vær og 20 plussgrader flere steder i Norge.

– I helgen er det Trøndelag som er værvinneren, det blir veldig fint i Nordland også, men varmest blir det da i Trøndelag. Hele strekningen fra Bergen til Trondheim kan de vente seg gode temperaturer på over 25 grader, ikke 30 grader da, sier vakthavende meteorolog til Nettavisen.

Bodø er også et av stedene med best vær i helgen. Det blir litt kaldere enn i Trondheim, ca 16 grader. 

– Det blir flere anledninger til 20 grader pluss, og vi skal ikke utelukke at det kan til og med komme over 25 grader i Sør-Norge, så sommeren er ikke over enda, sier vakthavende meteorolog Sarchosidis til Nettavisen.