Vi er nå halvveis i høst, og akkurat nå er en stor del av befolkningen på høstferie.
Det er med andre ord god tid til en av årets mest kjære tradisjoner – nemlig eplekake.
Det er noe helt spesielt med lukten av ferske epler, kanel og smør som suser gjennom kjøkkenet, og å ta en bit av en eplepai føles som å ta en bit av selve høsten.
I denne artikkelen vil du bli presentert for en enkel oppskrift som er vanskelig å gå galt med.
Ingredienser
For å lage denne fantastiske eplekaken trenger du følgende:
2 egg
200 g sukker
100 g smør
200 g hvetemel
1 ts. bakepulver
1 ss. vaniljesukker
1 eple kuttet i små terninger
Til toppingen trenger du følgende:
2 epler
1 ss. malt kanel
2 ss. sukker
Hvordan lage eplepai
Spis Bedre, som står bak oppskriften, skriver at du bør starte med å skru på ovnen på 180 grader.
Visp deretter sammen egg og sukker til det er lett og luftig. Smelt så smøret og rør det inn i eggemassen.
Bland deretter hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det inn i deigen. Rør godt til deigen er jevn. Skrell og skjær et eple i små terninger og vend dem inn i røren.
Hell så deigen i en smurt springform.
Topping og baking
Skjær de to eplene til toppingen i tynne strimler og legg de oppå deigen i et fint mønster. Bland kanel og sukker og dryss det jevnt over eplene.
Stek kaken i ovnen i ca 35 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne i midten (eller en gaffel) – kommer den ren ut er kaken klar. Dryss gjerne litt melis på toppen.