Høst og eplekake går hånd i hånd: Her er oppskriften ingen vil gå glipp av

20/10/2024 10:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Det har blitt den tiden av året.

Vi er nå halvveis i høst, og akkurat nå er en stor del av befolkningen på høstferie.

Det er med andre ord god tid til en av årets mest kjære tradisjoner – nemlig eplekake.

Det er noe helt spesielt med lukten av ferske epler, kanel og smør som suser gjennom kjøkkenet, og å ta en bit av en eplepai føles som å ta en bit av selve høsten.

I denne artikkelen vil du bli presentert for en enkel oppskrift som er vanskelig å gå galt med.

Ingredienser

For å lage denne fantastiske eplekaken trenger du følgende:

  • 2 egg

  • 200 g sukker

  • 100 g smør

  • 200 g hvetemel

  • 1 ts. bakepulver

  • 1 ss. vaniljesukker

  • 1 eple kuttet i små terninger

Til toppingen trenger du følgende:

  • 2 epler

  • 1 ss. malt kanel

  • 2 ss. sukker

Hvordan lage eplepai

Spis Bedre, som står bak oppskriften, skriver at du bør starte med å skru på ovnen på 180 grader.

Visp deretter sammen egg og sukker til det er lett og luftig. Smelt så smøret og rør det inn i eggemassen.

Bland deretter hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det inn i deigen. Rør godt til deigen er jevn. Skrell og skjær et eple i små terninger og vend dem inn i røren.

Hell så deigen i en smurt springform.

Topping og baking

Skjær de to eplene til toppingen i tynne strimler og legg de oppå deigen i et fint mønster. Bland kanel og sukker og dryss det jevnt over eplene.

Stek kaken i ovnen i ca 35 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne i midten (eller en gaffel) – kommer den ren ut er kaken klar. Dryss gjerne litt melis på toppen.