David Beckham med rørende gestus

28/08/2024 20:00

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rørende historie om legendenes tette forhold dukker opp etter at Sven Göran "Svennis" Eriksson døde denne uken.

Den tidligere svenske fotballtreneren Sven-Göran Eriksson døde mandag denne uka i en alder av 76 år. Det opplyste familien i en pressemelding i følge Sky News og flere andre medier. 

Eriksson hadde kreft i bukspyttkjertelen, og fortalte i januar til Sveriges Radio, at han i beste fall hadde ett år igjen å leve.

Nå dukker det opp en eldre historie som bekrefter det tette forholdet mellom fotballtreneren og David Beckham.

Respektfullt forhold
Sven-Göran Eriksson, ofte kjent som "Svennis," og David Beckham utviklet et nært og profesjonelt forhold under Erikssons tid som manager for det engelske landslaget fra 2001 til 2006. Eriksson anerkjente tidlig Beckhams kvaliteter både som spiller og leder, noe som førte til at han gjorde Beckham til kaptein for England, en rolle Beckham utførte med stolthet.

Eriksson var en stor beundrer av Beckham, spesielt for hans arbeidsetikk, profesjonalitet og evne til å inspirere lagkameratene. Forholdet mellom Eriksson og Beckham var preget av gjensidig respekt. Beckham har ved flere anledninger uttalt seg positivt om Eriksson, og roste hans lederegenskaper og ro under press. Eriksson, på sin side, har ofte hyllet Beckham for hans dedikasjon til landslaget og hans evne til å levere når det virkelig gjaldt.

Reiste til Sverige
Da Eriksson ble syk tidligere i år, var Beckham en av de første som satte seg på et fly for å besøke sin tidligere trener i Sverige.

Historier i sosiale medier hevder å vite at Beckham hadde med seg seg seks gode flasker vin. Hver flaske skulle representere hvert av de årene de to hadde sammen og som betydde noe spesielt for dem begge.

Selv om det er bekreftet at Beckham besøkte den alvorlig syke Eriksson, har det ikke vært mulig å få bekreftet historien om hva han hadde med som gave.

Uansett ble besøket tolket som et uttrykk for Beckhams lojalitet og vennskap overfor Eriksson, og viser hvor sterkt båndet mellom dem var, selv etter at deres profesjonelle forhold som spiller og manager hadde avsluttet. Beckhams handlinger ble sett på som et symbol på den dype respekten han har for Eriksson, som hadde stor innflytelse på hans karriere som kaptein for det engelske landslaget.