Utrolige Haaland: Så ofte scorer han hattrick

26/08/2024 12:03

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Erling Haaland gjør det igjen, og det skjer oftere enn man skulle tro!

Fotballstjernen Erling Braut Haaland har tatt fotball-verdenen med storm og har blitt en av verdens mest suksessrike fotballspillere på rekordtid. Hans evne til å prestere under press, kombinert med hans fysiske og tekniske ferdigheter, har gjort ham til en av de mest ettertraktede spillerne i moderne fotball.

Men det er også en annen ting som imponerer fotball-fans verden over: Hans evne til å score hattrick!

I helga var han på banen for Manchester City i sesongens første hjemmekamp mot Ipswich. Hjemmelaget vant 4-1 etter at superstjernen fra Bryne scoret et imponerende hattrick.

Det å scoret tre mål i en og samme kamp er faktisk utrolig nok mer vanlig for Haaland enn man skulle tro. Faktisk har han utført den prestasjonen hele 23 ganger for klubb- og landslag i løpet av sin karriere.

Oftere enn Messi og Ronaldo
Det er i snitt mer enn dobbelt så ofte som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, skriver VG.

"Han gjorde det i Salzburg, han gjorde det i Tyskland ... tallene er helt latterlige. Latterlige. Han er på nivå med Cristiano (Ronaldo) og (Lionel) Messi. Vi er utrolig heldige som har ham, og forhåpentligvis har vi ham i mange, mange år", sier City-manager Pep Guardiola etter nok en Haaland-trippel ifølge avisen.

Det er fortsatt et stykke opp til Ronaldo (66 hattrick) og Messi (57 hattrick), ifølge Transfermarkt, men frekvensen imponerer. Haaland bruker nemlig langt færre kamper per måltrippel.

Etter overgangen til Manchester City, har Haaland scoret hattrick i nesten hver tiende kamp i gjennomsnitt.