Sportsgren fjernes fra OL 2028 – erstatteren allerede funnet

17/08/2024 09:58

Yvonne

Sport
Shutterstock
Ny OL-gren er allerede fjernet fra programmet. Dukker ikke opp som konkurranse ved neste OL.

OL i Paris 2024 ble avsluttet søndag 11. august, men fans ser allerede frem mot OL i 2028. Los Angeles er vert for den 34. olympiaden, 44 år etter at den kaliforniske byen sist arrangerte lekene i 1984.

Alle de tradisjonelle olympiske øvelsene er inkludert i programmet, som gymnastikk, svømming og friidrett. Men breakdancing, som gjorde sin første opptreden som en olympisk gren i Paris, er nemlig ikke inkludert i programmet for OL i 2028.

Erstatteren er dog allerede funnet.

Til tross for interessen rundt debutanten breakdancing, spesielt blant ungdom, vil breakdancing ikke være å finne i OL-programmet i 2028. Denne avgjørelsen ble tatt før sommer-OL i Paris, hvor Japan vant gull i B-girls-konkurransen og Canada tok hjem seieren i B-boys-konkurransen.

Det melder Sport Bible.

I stedet vil cricket gjøre sitt comeback etter 128 års fravær fra OL-programmet. Cricket har kun vært en del av OL én gang tidligere, i 1900, og vil nå bli spilt i Twenty20-formatet i Los Angeles. I tillegg til cricket vil også baseball, softball og lacrosse komme tilbake til OL-programmet, mens flaggfotball og squash vil debutere som nye OL-sporter.

Selv om breakdancing ikke blir å se i Los Angeles, håper det internasjonale breakdance-miljøet at sporten kan returnere til OL-programmet i 2032, når Brisbane, Australia, er vertskap for lekene.