OL-blemme: Glemte land

12/08/2024 10:21

Yvonne

Sport
Kilde: Skjermbilde fra avslutningssermonien.
Kilde: Skjermbilde fra avslutningssermonien.
OL-arrangørene glemte flere deltakerland da de fremviste et alternativt verdenskart under avslutnings-sermonien.

I tillegg til fantastiske idrettsprestasjoner, har de olympiske lekene i Paris også vært preget av en rekke skandaler. Under åpningssermonien, ble flagget med OL-ringene heist opp-ned, utøvere har klaget over dårlige sove-forhold, og rett før avslutningssermonien måtte en person hentes ned fra Eiffeltårnet hvor han hadde klatret opp.

OL-glede med bismak
Et spesielt valg av arrangørene har også satt sinnene i kok i en hel nasjon.

Sportsutøverne fra New Zealand kunne juble over flest antall OL-medaljer noensinne, men festen kom med en bismak da landet var utelatt fra verdenskartet under avslutningssermonien.

På Stade de France var det laget en grafisk fremstilling av et verdenskart, men syd-øst for Australia, hvor New Zealand ligger, var det bemerkelsesverdig tomt.

Det skriver Daily Mail som også kan fortelle at det ikke er første gang nasjonen utelates fra verdenskartet, og at dette er et ømt punkt for mange New Zealandere. Det har faktiskskjedd så mange ganger tidligere at det har ført til en turistkampanje sed overskriften "Få NZ på kartet!".

Det er ellers verd å notere seg at kartet består av kontinenter, og at land som Indonesia, Filippinene og flere andre land også mangler.