OL-mesteren rapporterer om kummelige forhold i OL-landsbyen: Måtte sove ute

07/08/2024 21:45

Christina Amundsen

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den italienske OL-mesteren har den siste uken skapt furore i OL-landsbyen, da noen sjokkerende bilder startet å sirkulere rundt på nettet.

Etter at et oppsiktsvekkende bildet ble tatt og delt av den italienske svømmeren Thomas Ceccon tidligere uken, har de kummerlige forholdene i OL-landsbyen havnet i medias søkelys.

Sov under en benk
Det var den saudiarabiske roeren Husein Alireza, som fotograferte Ceccon da han tok seg en lur under en parkbenk i OL-landsbyen. Bildet, som spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier, har blitt et symbol på de vanskelige forholdene mange av OL-heltene opplever.

Den italienske svømmeren Thomas Ceccon, som nylig sikret seg OL-gull på 100 meter rygg, har skapt oppsikt langt utenfor svømmearenaen etter at han sto frem i media og rapporterte om høy varme, dårlig mat og ubehagelige pappsenger i den olympiske landsbyen i Paris.

Klager på kummerlige forhold
Ceccon, som til tross for utfordrende forhold klarte å vinne gull, har delt sine opplevelser på sosiale medier. Hans innlegg om mangel på klimaanlegg, støy og dårlig søvnkvalitet har gått viralt, og har bidratt til en bredere debatt om kvaliteten på de olympiske fasilitetene.

– Det er ikke klimaanlegg, ikke god mat, og det er for varmt. Mange av deltakerene flytter derfra av den grunn, uttalte Ceccon til The Sun, og la til at han vanligvis tar en ettermiddagslur, men at dette har vært umulig på grunn av varmen og støyen.

Italieneren er ikke alene om å kritisere OL-landsbyen. Hans landslagskollega, den italienske veteranen Gregorio Paltrinieri, som tok sølv på 1500 meter fri og bronse på 800 meter, deler samme frustrasjon. Paltrinieri, som deltar i sitt fjerde OL, beskriver denne landsbyen som den verste han noensinne har opplevd.

– Jeg sovner aldri før to om morgenen. Det er urimelig at vi, som er hovedpersonene her, ikke har klimaanlegg på rommene, uttalte Paltrinieri til Gazzetta dello Sport.