08/08/2024 08:03

Christina Amundsen

Sport
Etter en skuffende kvartfinale er de ute av OL. Nå snakker stjernen om fremtiden.

De norske håndballherrene røk ut av OL etter å ha tapt 33-28 mot Slovenia i kvartfinalen. Mange hadde et stort håp til håndballstjernen Sander Sagosen, som har dominert norsk herrehåndball siden 2016, men han innfridde ikke. Nå uttaler han seg til pressen om det skuffende resultatet.

Tapte med dårlig redningsprosent
Den intense kampen på Stade Pierre-Mauroy i Lille, der 26.406 tilskuere fulgte med, startet jevnt med 6-6 etter ti minutter. Likevel klarte Slovenia å få en tremålsledelse før pause, mye på grunn av feil og bom fra det norske laget.

Ifølge TV 2s håndballekspert Bent Svele slet Norges målvakter, Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås, med redningsprosentene på henholdsvis 15 og 17, sammenlignet med den slovenske spilleren Kleme Ferlins 40 prosent.

Norge tapte 33-28, i en kamp der det norske håndballaget tidlig havnet bakpå.

Medium dag på jobben
Sander Sagosen, som tidligere har vært en sentral spiller, hadde en vanskelig førsteomgang med en utvisning og hvor bare tre av åtte skudd gikk i mål, mens Tobias Grøndahl bidro med en mengde tekniske feil i mål.

Lysglimtet var Alexandre Blonz, som scoret syv av Norges 12 mål i første omgang.

Med noen få minutter igjen på klokka lå Slovenia foran 30-26, og kampen endte til slutt 33-28 til slovenerne. Norges landslagssjef Jonas Willie uttrykte stor skuffelse over tapet og mente at laget hadde en "medium dag" på jobben.

Kritiske til egne prestasjoner
Spillerne selv var svært kritiske til egne prestasjoner. Petter Øverby mente laget virket stresset og spilte på et for lavt nivå, mens Tobias Grøndahl følte at Norge fortjente mer for innsatsen gjennom hele OL, selv om de ikke leverte i nettopp denne kampen.

"Det løsner på et eller annet tidspunkt. Men det gjorde det ikke i dette mesterskapet. Det har vært en drittmåned", sier Sagosen til VG og fortsetter:

"Det er dette jeg ånder og lever for. Slik er det. Jeg må stå i det som alle andre. Det er ikke noe synd på meg personlig. Det er tøft å stå i selvfølgelig. Det er tøft mentalt, tøft psykisk å stå her hele tiden og jobbe med seg selv for å få godfølelsen."

Sagosen har nylig skrevet ny kontrakt med Kolsås, og nå gleder han seg til å reise hjem til sønnen Noah (1) og kona Hanna i Trondheim. Der venter en grundig evaluering hvor han vil være brutalt ærlig med seg selv.