OL-medalje vinner i vantro: Medaljen ble ødelagt

22/08/2024 00:41

Yvonne

Faksimile: Nyjah Huston på instagram
OL-medaljevinneren fikk seg en solid overraskelse da han kikket på medaljen få dager etter konkurransen. Nå rapporterer flere utøvere om ødelagte medaljer.

De glitrer nesten når de deles ut, medlajene fra de olympiske leker i Paris. Men noe av magien forsvant da bronsemedaljevinneren i skateboard, Nyjah Huston, kikket nærmere på medaljen sin få dager etterat han hadde vunnet den.

I et bilde på instragram viser han nemlig bilder som røper at kvaliteten muligvis ikke er så god som man skulle tro. Medaljen er tydelig slitt på begge sider. Det skriver People Magazine.

Huston er ikke den eneste som har rapportert om ødelagte medaljer etter mesterskapet. Den britiske stuperen Yasmin Harper har fortalt at bronsemedaljen hun vant i synkron-stuping sammen med Scarlett Mew Jensen er skadet.

Bronsemedaljene er problemet
"Okay, så ser de olympiske medaljene her flotte ut når de er helt nye, men etter å ha hatt hengende mot min svette hud en stund, og etter å ha latt mine venner låne den en liten stund i helga, er den tilsynelatende ikke av så høy kvalitet", sier han i videoen.

Rapporter så langt har kun vist at det er bronsemedaljene som ser ut til å være problemet. Ifølge denne artikkel, inneholder en bronsemedalje fra lekene i Paris 415,15 gram kobber, 21,85 gram sink og 18 gram jern fra Eiffeltårnet.

Blir erstattet
Etter at Huston la en video ut på sin instagram, har arrangørene i Paris opplyst at man er oppmerksomme på problemet.

"Paris 2024 arbeider tett sammen med Monnaie de Paris - institusjonen som har til oppgave å produsere og utføre kvalitetskontroll på medaljene - og med den olympiske komité for den gjeldene atlet for å vurdere medaljen, forstå omstendighetene og finne årsaken til skadene", sier en talsmann for lekene ifølge BBC.

Vedkommende bekrefter at ødelagte medaljer vil bli erstattet og inngravert på samme måte som originalene.