Nye opplysninger i den kongelige skandalen: Røper relasjon til offeret

14/08/2024 08:56

Yvonne

Nyheter
Foto: Veronica Melå / Det Kongelige Hoff
Etter mange spekulasjoner, bekrefter nå politiet hvilken relasjon det er mellom siktede Marius Borg Høiby og offeret.

Mandag i forrige uke ble Mette Marit´s eldste sønn pågrepet av politiet og satt på glattcelle i 30 timer siktet for kroppskrenkelse mot en kvinnelig bekjent i en leilighet i Oslo. Siktelsen ble senere utvidet til også gjelde skadeverk.

Politiet bekrefter relasjon
Pressen har til nå kun omtalt at voldsofferet og siktede kjente hverandre. Spekulasjonene om relasjonene har skutt fart etter at VG kunne avsløre at kronprinsesse Mette-Marit hadde hatt samtaler med den fornærmede. Nylig gikk en av Marius Borg Høiby´s ekskjærester ut på instagram og fortalte at hun også hadde vært utsatt for vold fra kronprinsessens sønn.

Nå avslører politiet at Borg Høiby og offeret var kjærester. Det skriver TV 2.

"De har hatt et kjæresteforhold", sier politiadvokat Henriette Taxt Rødstali til TV 2.

Overfor TV 2 bekrefter Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe at det har funnet sted samtaler mellom Mette Marit og offeret, men hun presiserer at hun ikke ønsker å gå inn i detaljer om saken da hun betegner det som privat.

Voldsomme detaljer
Detaljene fra saken blir mer og mer voldsomme.

Nylig kunne Se&Hør vise bilder av en rasert leilighet med knuste lysekroner og en telefon, samt en kniv i veggen på soveførelset. Mens TV 2 rapporterer at de har opplysninger om at kvinnen hadde synlige hodeskader i bakhodet etter slag da politiet fant henne. Det er tidligere kjent at hun er sykemeldt etter å ha pådratt seg en hjernerystelse, og at hun ble tilsett av personale på legevakten.

Oslo-politiet har opplyst om at Borg Høiby inngikk en avtale i forbindelse med pågripselsen som skjedde på Jansrud skole i nærheten av hans bolig på Skaugum. Han har dog fortsatt ikke vært avhørt da han nekter å avgi forklaring til politiet etter råd fra sin advokat.