Marius Borg Høiby´s eks: Jeg ble også utsatt for vold

13/08/2024 11:01

Yvonne

Nyheter
Foto Kongehuset Lise Aaserud NTB
Nå står en av Marius Borg Høiby´s ekskjærester frem og forteller om vold og mishandling.

Det er bare en uke siden kronprinsesse Mette Marit´s sønn Marius Borg Høiby ble tiltalt for vold og skadeverk mot en kvinnelig bekjent. Nå står en av hans tidligere ekskjærester frem og viser sin støtte til offeret.

"Ja, jeg har tidligere blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av personen det er snakk om", skriver Juliane Snekkestad på sin instagram, og gir sin uforbeholdne støtte til offeret.

Hun dannet par med Borg Høiby fra 2018 til 2022.

Snekkestad og Borg Høiby bodde sammen i London, før de flyttet til Norge og bosatte seg i et hus i Tønsberg. Etter bruddet, ble Snekkestad boende i huset i Tønsberg, skriver Se & Hør.

Siden dengang har hun ikke kommentert forholdet til kronprinsessens eldste sønn offentlig, men nå tar hun bladet fra munnen og forteller oppsiktsvekkende detaljer fra det hun beskriver som et voldelig forhold.

"Jeg klarer ikke å tie", skriver hun.

Faksimile: Juliane Snekkestad følges av blant andre kronprinsesse Mette-Marit på instagram

Her er hele teksten fra Juliane Snekkestad´s instagram story:

«De siste dagene har vært merkelige og såre. Jeg har den siste uken mottatt en haug med telefoner, meldinger og spørsmål angående min eks' tiltale. Først, vil jeg sende varme tanker til fornærmede i saken.

Selv om nærmeste familie og venner har visst om dette velger jeg nå å ikke tie lenger. Og for å besvare spørsmålene: Ja. Jeg har tidligere blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av personen det er snakk om. Hvior den psykiske volden var mest brutal for min del.

Jeg deler ikke dette fordi jeg ønsker medlidenhet på noen som helst måte. Eller for å sette fokuset over på meg. Det er bare viktig for å understreke det mange lurer på: at dette har skjedd før. Og dette må stoppes nå. At flere kvinner skal bli utsatt for dette går ikke lenger, og jeg føler et ansvar for å dele.

Jeg tror ikke mennesker som utsetter andre for traumer som dette forstår hvordan det er med på å forme et menneske. Selv etter år med profesjonell hjelp og støtte fra min fantastiske familie, forlovede og venner, blir man på en måte aldri den samme personen igjen ...

Jeg håper at fornærmede i saken får den støtten og hjelpen hun trenger for å komme seg gjennom denne tiden.

Det er viktig å huske på oppi alt dette at vi alle er mennesker og det å være menneske er til tider sinnssykt vanskelig. Ta vare på hverandre og vær snill med hverandre».