Knivbeslag kan felle Marius Borg Høiby: Risikerer fengselsstraff

09/08/2024 13:23

redaktion

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Marius' fingeravtrykk kan være avgjørende.

Marius står overfor alvorlige anklager som kan føre til fengselsstraff, etter at politiet beslagla en kniv på åstedet som potensielt kan knytte ham til hendelsen gjennom fingeravtrykk.

Denne uheldige situasjonen oppsto etter at Marius Borg Høiby (27) ble pågrepet av politiet og plassert i glattcelle etter en voldsepisode på en privat adresse i Oslos vestkant. Det skriver Se og Hør.

Nye detaljer har gradvis kommet fram etter dette, inkludert informasjon fra TV 2 om at politiet tok beslag i en kniv som ble funnet plantet i en vegg i offerets hjem.

Se og Hør har også mottatt bekreftelse fra en uavhengig kilde som hevder at det var Marius som plasserte kniven i veggen, noe som gir saken en ytterligere alvorlig dimensjon.

Etter mer enn 30 timer i glattcelle ble Marius løslatt, men han valgte å ikke la seg avhøre, etter råd fra sin advokat Øyvind Bratlien. Bratlien, som har betydelig erfaring med alvorlige straffesaker, uttalte at Marius bare er siktet for kroppskrenkelse, noe han mente var den minst alvorlige voldshandlingen i lovens forstand.

Politiet utvidet imidlertid siktelsen onsdag, slik at den nå omfatter både kroppskrenkelse og skadeverk. De bekreftet også at det er en relasjon mellom Marius og offeret, en kvinne i 20-årene.

Som en del av etterforskningen ble Marius rutinemessig «signalert» ved Sentralarresten i Oslo, noe som inkluderte mugshot-fotografering, fingeravtrykk, og muligens en DNA-prøve.

Dersom mistanke om ruspåvirkning forelå, kunne også narkotikatester ha blitt gjennomført.

Den beslaglagte kniven kan vise seg å være et kritisk bevis, særlig dersom Marius' fingeravtrykk finnes på den. Dette kan potensielt føre til at siktelsen utvides ytterligere, og hvis trusler med kniv også inkluderes, øker alvorlighetsgraden betydelig.

Kilder Se og Hør har snakket med antyder at dersom Marius blir dømt, selv om det bare gjelder kroppskrenkelse, kan han forvente ubetinget fengsel.

Det kreves vanligvis sterke grunner for å idømme samfunnsstraff eller betinget dom i slike tilfeller.

Politiet har hittil vært svært tilbakeholdne med informasjon. Se og Hør har forsøkt å få en uttalelse fra Marius’ advokat om hans stilling til siktelsen og om han har vært i avhør, men har ennå ikke fått noe svar.