Elon Musk med ny brøler

09/08/2024 12:06

Yvonne

Nyheter
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock
Sprer falske nyheter om Storbitannias premiereminister på X.

Den amerikanske milliardæren Elon Musk har nok en gang delt falsk informasjon på sin sosiale medieplattform X (tidligere Twitter).

I et nylig delt innlegg hevder Musk at Storbritannias premiereminister Keir Starmer planlegger å bygge en fangeleir på Falklandsøyene for de nylig arresterte høyreesktreme demonstrantene i landet.

I følge Digi24 ble dette raskt avslørt som "fake news".

I teksten som ble delt av Musk, står det at den britiske avisen The Telegraph står bak nyheten. En hurtig Google-søkning viser dog at det aldri har eksistert en slik nyhet. Det bekrefter også The Telegraph.

Teksten på X ble publisert under et bilde som stammer fra Ashlea Simon fra det britiske høyreekstreme partiet Britain First.

Stor skade
Selv om Musk slettet sin deling av nyheten etter en time, var skaden allerede skjedd. Nyheten hadde da allerede blitt lest av rundt to millioner brukere. Flere delte nyheten videre.

Spredningen av denne desinformasjonen skjer på et spesielt spent tidspunkt i Storbritannia. Voldelige protester har brutt ut i flere byer etter et dødelig knivangrep i Southport, der tre unge jenter mistet livet og ti ble skadet.

Protestene ble utløst av rykter om religionen til den 17 år gamle gjerningsmannen, Axel Rudakubana. Ryktet startet med at gjerningsmannen skulle være en illegal muslimsk flyktning. Det viste seg raskt at Axel Rudakubana var født og oppvokst i England og er kristen.