Jumbo-Visma i oppsiktsvekkende møte med gigant

27/09/2023 15:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jumbo-Visma-sjef Richard Plugge bekreftet et møte forleden dag, noe som fikk fansen til å spekulere i et nytt sponsorat.

Det er ingen hemmelighet at Jumbo-Visma er på jakt etter en ny hovedsponsor.

I slutten av 2024 trekker supermarkedkjeden Jumbo sponsoratet fra sykkellaget, og jakten på en erstatter er dermed i gang.

Jumbo-Visma-sjef Richard Plugge og Jumbo-Visma-rytter Riejanne Markus møtte Apple-sjef Tim Cook i den nederlandske byen Eindhoven mandag.

«Riejanne Markus og jeg fikk møte Apple-sjef og sykkelfan Tim Cook i dag. Vi snakket om sesongen vår og måten vi bruker teknologi på i syklingen og på Foodcoach-appen vår. Neste gang skal vi sykle!», skriver Richard Plugge på X.

Ingen av partene melder noe om et mulig samarbeid, men Richard Plugge sa til Ekstra Bladet under Vuelta a España at de blant annet ser mot det amerikanske markedet for en sponsor.

- Nye sponsorer er velkomne. Hvis noen sponsorer ønsker å bli med oss, er de velkomne. Spesielt det amerikanske markedet er interessert for øyeblikket.

Jumbo-Vismas fremtid er et stort samtaleemne om dagen, etter at det nederlandske mediet Wielerflits søndag skrev at storlaget jobber med en fusjon med Soudal Quick-Step.

Saken tok en vending mandag da et internt brev fra Soudal Quick-Step-sjef Patrick Lefevre ble lekket i mediet Global Cycling Network.

Det opplyses at det på nåværende tidspunkt ikke foreligger konkrete prosjekter eller planer om at Soudal Quick-Step skal fusjonere med Jumbo-Visma.