Trist nytt for Jonas Vingegaard

18/06/2024 13:00

Emma

Sport
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
De kjedelige meldingene fortsetter å tikke inn.

I år har Jonas Vingegaard muligheten til å gjøre hat-trick i Touren, men på etappe 4 av Baskerland Rundt havnet den ydmyke Glyngøre-gutten i en voldsom krasj, og derfor har hans deltakelse i det store etapperittet vært tvilsom.

Heldigvis er Vingegaard tilbake på sykkelen, og det betyr at Tour de France-spekulasjonene buldrer av gårde på det store bladet.

I siste uke så dog en trist kunngjøring dagens lys.

Det ble kjent at to av danskens lagkamerater, Dylan van Baarle og Steven Kruijswijk, går glipp av touren etter å ha krasjet i Critérium du Dauphiné.

Det betyr at Vingegaard ikke kan se frem til å få hjelp av de to talentfulle rytterne i touren, dersom han selv klarer å bli klar.

Flere problemer

Som om ikke det var nok, er det nå enda mer triste nyheter for den danske stjernen.

B.T. skriver at Vingegaards kanskje aller beste støtterytter, Sepp Kuss, ikke er på toppen:

– Sepp Kuss kommer ikke til å starte den siste etappen av Dauphiné. Han har ikke følt seg 100 prosent de siste etappene, og med hans forberedelser til Tour de France i bakhodet har vi bestemt oss for å gi ham den nødvendige pausen, skriver laget på X.

Ifølge Sepp Kuss selv er det imidlertid ingen grunn til å være redd for Tour-deltakelsen:

– Jeg må si at jeg aldri har hatt en god Dauphiné, så det er ingen grunn til bekymring, sa han til TV 2 Sport fredag.

Dersom Vingegaard klarer å bli klar til Tour de France, blir det spennende å se om Sepp Kuss - til tross for dagens problemer - kan bidra like mye som han har gjort tidligere år.