Messenger ruller ut stor oppdatering: Men den bryter populær funksjon for telefonbrukere

08/07/2024 12:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er nå ikke mulig å bruke funksjonen.

Facebook Messenger har utviklet seg til å være en av de mest populære kommunikasjonsplattformene i Norge, først og fremst på grunn av det enkle brukergrensesnittet og mangfoldet av funksjoner.

Denne appen lar brukere utveksle tekstmeldinger, dele bilder og videoer og foreta videosamtaler. Gjennom sin integrasjon med Facebook-plattformen gir Messenger en sømløs måte å holde kontakten med venner og familie rundt om i verden, uten å måtte lete etter telefonnumre.

Nylig lanserte Messenger en oppdatering som introduserer ende-til-ende-kryptering for meldinger, et sikkerhetstiltak designet for å sikre samtaleinnhold fra avsender til mottaker og hindre uautoriserte personer i å få tilgang til eller lese meldinger.

Selv om denne personvernoppgraderingen har blitt godt mottatt, fører den med seg visse funksjonelle begrensninger som ikke er åpenbare for alle brukere.

En betydelig begrensning ved å aktivere denne meldingskrypteringen er dens innvirkning på søkefunksjonen i appen. Dette betyr at brukere ikke vil kunne søke etter spesifikke meldinger eller uttrykk i krypterte samtaler.

Før denne sikkerhetsforbedringen kunne brukere enkelt utføre søk etter tidligere meldinger ved hjelp av søkefeltet, men dette alternativet er ikke til stede for krypterte samtaler etter oppdateringen.

Denne begrensningen gjelder både Android- og iOS-systemer.

Det er imidlertid viktig å fremheve at søkefunksjonaliteten fortsatt er tilgjengelig via nettlesere, for eksempel på Messenger.com. Dette tilbyr en alternativ løsning for brukere for å finne meldinger i krypterte chatter.

Den lokale implementeringen av kryptering, som automatisk aktiveres mellom brukere som kommuniserer ofte, resulterer i at noen samtaler blir kryptert mens andre ikke er det. Over tid planlegger Messenger å bruke ende-til-ende-kryptering på alle samtaler.

Denne endringen understreker en viktig balanse mellom økt personvern og funksjonalitet. Selv om brukersikkerheten blir bedre, kan den begrensede søkefunksjonaliteten på mobile enheter skape utfordringer for de som ønsker å finne spesifikk informasjon i samtalearkivene sine.

For noen kan dette bety å manuelt tråle gjennom lange samtaletråder for å finne nødvendig informasjon, noe som kan være en omfattende prosess.

Kilde: Benchmark

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.