Tesla Cybertruck er mer enn bare en elbil – den har blitt et rullende symbol på USAs politiske splittelser. Dette opplevde Saahil Desai, redaktør i det amerikanske magasinet The Atlantic, da han satte seg bak rattet i bilen for å kartlegge publikums reaksjoner. Dette skriver Boosted.
Desai hadde leid den kantede elbilen for et sosialt eksperiment i Washington, D.C. En solrik vårdag kjørte han gjennom hovedstadens gater og forbi travle fortauskafeer.
Det han møtte var imidlertid ikke beundring – men direkte avsky. I løpet av dagen ble han vist langfingeren 17 ganger. En kvinne holdt fingeren oppe i 20 sekunder uten å avbryte samtalen.
Det var også mange verbale reaksjoner. En kvinne sa at han burde skamme seg, mens andre diskuterte om de skulle kaste egg på bilen. Flere fnyste, lo eller uttrykte direkte hån. Selv på det økologiske markedet i Dupont Circle ble Cybertrucken møtt med hoderisting.
Ifølge Desai er reaksjonene ikke bare rettet mot bilen – men mot hva den symboliserer. Han mener Cybertrucken har blitt et ikon for Elon Musk og hans kontroversielle image, og dermed også en slags rullende representant for den politiske uroen og splittelsen i USA.
For noen velgere, spesielt på venstresiden, fremkaller bilen følelser av avsky snarere enn fascinasjon.
Han skriver at bilen kunne vært en game changer for elbiler i USA, men i stedet har den blitt polariserende. Teslas fallende salgstall og sabotasje mot selskapets infrastruktur nevnes også som tegn på et bredere oppgjør med både Tesla og Musk.
Til tross for noen nysgjerrige blikk fra barn og noen få positive reaksjoner, endte dagen utmattende for Desai. Etter en hel dag i rollen som ufrivillig provokatør, parkerte han bilen med tungt hjerte og en ny erkjennelse: En bil kan dele mer enn bare meninger – den kan vekke sinne.