Det som skulle vært en vanlig tur på stranden, tok en vill vending for 13 år gamle Filip Miller. På turen kom han over en badeand.
Selv om Filip og familien først vurderte å kaste den, fikk en inskripsjon på den andre dem til å undersøke opprinnelsen.
– Vi kunne nesten ikke tro det da vi så hva det var, sier moren til BBC Radio Orknøyene.
– Det sto «verdensrekord i andeløp, Irland 2006», og det fanget virkelig interessen vår, sier hun.
Det skriver BBC.
Gummianden hadde blitt satt i vannet under et rekordforsøk i Dublin i 2006, og etter en utrolig reise på 681 kilometer og 18 år senere hadde den endt sine dager på en strand på Orknøyene i Skottland.
Denne lille badeanden ble opprinnelig satt i elven Liffey sammen med 149 999 andre ender som en del av et veldedighets arrangement, men vant sin egen uoffisielle langdistanse konkurranse ved å komme så langt som mulig.
Denne hendelsen vakte mye oppmerksomhet på den tiden, da det var ment å være en morsom og uskyldig måte å samle inn penger til veldedighet. Men som så mange av sine plastkolleger endte anden opp med å illustrere et mer alvorlig miljøproblem.
– Plasten var overraskende intakt, til tross for mange år i havet. Den ble bleket av solen, men du kunne fortsatt se de svarte øynene og det oransje nebbet, forklarte Marion, Philips mor.
Denne historien er et vindu inn i en større diskusjon om plastforurensning i verdenshavene. Forskere har anslått at enorme mengder plast fortsetter å flyte rundt og forårsaker skade på marine økosystemer.
Badeanda, sammen med utallige andre plastgjenstander, representerer en global utfordring som krever internasjonal oppmerksomhet og handling.
"Det er fascinerende, men også dypt urovekkende, at noe så banalt som en badeand fra et veldedighetsløp kan avslutte reisen som bevis på rekkevidden av plastforurensning," avslutter Marion og legger til en bittersøt tone til denne ellers sjarmerende anekdoten.