Når nordmenn er innom supermarkedet eller bakeriet for å kjøpe brød, er det en rekke faktorer som spiller inn i forhold til oppbevaring for å sikre at det holder seg ferskt lengst mulig.
Sarah Taylor, mattrygghetsekspert fra High Speed Training, avslører dette til det britiske mediet Express .
Hun har gitt noen viktige råd om hvor brød ikke bør oppbevares og hvordan man best unngår at det mugner.
En vanlig misforståelse er at kjøleskapet er det ideelle stedet å oppbevare brød, men Sarah Taylor advarer mot dette.
I stedet anbefales det å fryse brødet hvis det ikke spises raskt nok.
For å forlenge holdbarheten til brødet er det best å oppbevare det på et kjølig og tørt sted.
Hun foreslår å bruke en brødbøtte eller en pustende pose, da plastemballasje kan skape fuktighet og dermed fremskynde mugg:
"For å holde brødet ferskt lenger, er det best å holde det tildekket. Enten du har en dedikert brødbeholder eller brødpose, eller du oppbevarer brødet i originalemballasjen, vil du prøve å oppbevare brødet kjølig, tørt sted. Hvis brødet kommer i plastemballasje, kan det 'svette' i varme omgivelser, slik at det dannes fukt inne i emballasjen», advarer eksperten og fortsetter:
"Du bør prøve å bruke en brødkasse eller pustende pose for å unngå dette, men hvis du ikke har andre alternativer, kan det å oppbevare brødet i et kjølig, tørt skap bidra til å bremse prosessen. Du bør også holde brødet unna vann, som kan akselerere utviklingen av mugg».
En annen praktisk løsning er å kjøpe oppskåret brød, da det har en tendens til å holde seg ferskt lenger.