Nå er det gode nyheter for de som liker å slappe av med noen kopper te daglig.
Ifølge The Guardian indikerer en studie at to kopper te kan være assosiert med redusert risiko for dødelighet.
Melk og sukker, takk
Sammenlignet med de som ikke bruker te, hadde personer som spiste to eller flere kopper daglig mellom 9% og 13% lavere risiko for dødelighet, ifølge studien publisert i Annals of Internal Medicine.
Resultatene tyder på at det ikke spiller noen rolle om du tilsetter melk eller sukker i teen din, eller hvilken temperatur du foretrekker den på.
Resultater uavhengig av genetikk
Studien, basert på data fra den britiske biobanken som involverte en halv million menn og kvinner i alderen 40 til 69 år, viste lignende resultater uavhengig av genetiske varianter som påvirker koffeinmetabolismen.
Gjennomført over et tiår
Forskere fra National Institutes of Health brukte data fra 2006 til 2010 og fulgte opp i mer enn et tiår.
Professor Fernando Rodriguez Artalejo ved det autonome universitetet i Madrid kalte forskningen "et betydelig fremskritt".
Han påpekte at tidligere studier først og fremst ble utført i Asia, med fokus på grønn te, mens denne omfattende studien involverte en overveiende hvit voksen befolkning i Europa, der svart te er mest utbredt.
Reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer
Artalejo konkluderte med at regelmessig inntak av svart te i Europa var assosiert med en beskjeden reduksjon i total dødelighet og spesielt hjerte- og karsykdommer over 10 år.
Han understreket imidlertid at studien ikke definitivt beviste at te var årsaken til den lavere dødeligheten, da andre helsefaktorer knyttet til teforbruk ikke kunne utelukkes.