En ny studie har vist at det er mindre sannsynlig at folk blir smittet med korona hvis de er vakre, og studien antyder at det kan være en generell sammenheng mellom et godt utseende og et sterkt immunsystem.
Således, ifølge studien, publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B, er det mindre sannsynlig at "attraktive mennesker" får korona.
Studien undersøkte 79 kvinner og 80 menn ved Texas Christian University, viser at utseendet ble vurdert av nesten 500 frivillige. Unilad skriver.
Basert på disse vurderingene ble de "mest attraktive" valgt, og det var kjent at de hadde flere biologiske markører, som ofte er knyttet til et sterkt immunsystem, enn de mindre attraktive deltakerne hadde.
"Resultatene viste at attraktive deltakere [...] hadde flere tilfeller av fagocytose av E. coli-bakterier, flerebasofile, færre nøytrofiler, høyere NK-cellecytotoksisitet og mindre vekst av gule Staphylocococcals i plasma [...]," sier studien, som blant annet sier at vakre mennesker har færre Gule Staphylocococcs, noe som forårsaker mer alvorlige sykdommer.
Hvis du da sitter og tror at studioet ikke gir mening, fordi skjønnhet er et spørsmål om øyetitting, så har du faktisk ikke helt rett.
Ifølge studien er det en grunnleggende felles forståelse av hva som karakteriserer skjønnhet i et menneske, og disse egenskapene til "attraktive mennesker" har til og med vært omtrent de samme i flere tusen år.
"Skjønnhetsstandarder [...] er stort sett de samme gjennom tid og rom. Forskning har funnet ut at egenskaper som ren hud, fremtredende kinnben, lyse øyne og fyldige røde lepper har blitt ansett som attraktive gjennom kjent menneskelig historie, sier studien, og gir forskerne grunn til å tro at skjønnhet og immunsystemstyrke kan være knyttet sammen.
Studien forklarer at personer med sterkt immunforsvar kan betraktes som attraktive fordi det er fordelaktig å ha en livspartner som ikke er utsatt for sykdom.
"Fordi så mange skjønnhetsstandarder deles av mennesker uavhengig av alder, etnisitet eller kulturell bakgrunn, [...] forskere foreslo at de [skjønnhetsstandarder] kan stamme fra perseptuelle tilpasninger som har til oppgave å sikre vellykket partnervalg," forklarer studien.
Forskerne bak det tror derfor at skjønnhet kan avsløre verdier om individets helse, kondisjon og immunsystem som ellers ikke kan observeres med det blotte øye.
Dermed tror de at "ansikts attraktivitet kan gi innsikt i en persons immunfunksjon", men studien understreker også at mer forskning er nødvendig før noe kan konkluderes.
Hvis du har en venn (er) som fortsatt ikke har hatt korona, kan du dele artikkelen og trøste dem med at det bare kan være fordi han eller hun er mer enn vanligvis attraktiv.