Datoen for etterlengtet iPhone-oppdatering er satt

07/10/2024 20:00

Yvonne

Nå vet vi hvilken dato Apple Intelligence blir tilgjengelig i Norge.

Ganske så oppsiktsiktsvekkende var ikke alle de nye funksjonene i de nye iPhonene klare da Apple lanserte sine mange nyheter i sommer. Det handlet særlig om de store nyhetene innen kunstig intelligens, som ellers var en sentral del av presentasjonen.

På lanseringen av den nye iPhone 16 fortalte Apple om sine ambisiøse planer for hvordan deres nye AI-verktøy, 'Apple Intelligence', skulle integreres i alle selskapets produkter. I den nye telefonen skulle brukerne blant annet kunne generere tekst og bilder, samt få ChatGPT og den nå kjente språkmodellen, direkte integrert i telefonen.

Problemet var bare at det ikke var klart til utrulling ennå.

Nå mener mediet Bloomberg å vite når oppdateringen kommer.

Datoen er klar
Lanseringen i EU er forsinket fordi det fortsatt er utfordringer knyttet til DMA – Digital Markets Act, men i Norge behøver kundene ikke vente så lenge før funksjonene kan bli tatt i bruk i både eldre og nyere Apple-produkter.

Bloomberg mener å vite at Applle Intelligence dukker opp allerede den 28. oktober. Etter alle solemerker vil nemlig Apple sine AI-funksjoner være en del av oppdateringene som kommer med iOS 18.1 som er neste oppdatering av operativsystemet, skriver nettstedet Tek.

Kommer kun på engelsk
Selv om vi altså får de nye AI-funksjonene, er det likevel et skår i gleden. Tjenesten kommer ikke på norsk, men kun på engelsk. Ihvertfall i første omgang.

Med Apple Intelligence får du følgende funksjoner:

  • Skriveverktøy

  • Sammendrag av varsler

  • Minneopprettelse i Bilder

  • Rydding i Bilder

Dette er første versjon av AI-integreringen, og det er forventet at funksjonene forbedres i de kommende oppdateringene.

Blant annet ser det ut til at det nye grensesnittet av Siri kommer våren 2025, og at neste oppdatering, altså iOS 18.2, kommer til å ha langt tettere bånd til ChatGPT enn det som lanseres i starten.

Flere nye Mac kommer i november
Bare noen dager etter at Apple slipper den nye versjonen av iOS, vil en rekke nye Mac-produkter bli lansert 1. november. En av nyhetene for den kommende generasjonen er en ny og kraftigere prosessor i form av M4.

Samtidig er det en del ting som ventes å dukke opp i starten av 2025 – i tillegg til ny versjon av Siri. Da skal blant annet disse tingene lanseres:

  • MacBook Air 13 tommer og 15 tommer med M4

  • Ny versjon av iPhone SE

  • Ny iPad Air i 11- og 13-tommer

  • Nye tastaturer til iPad Air (Magic Keyboards)

  • En oppdatert versjon av AirtTag.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.