Trump overrasker igjen: Vil gi Musk rolle i staben

21/08/2024 15:00

Yvonne

Kilde: Elon Musk på X
Kilde: Elon Musk på X
Det nye vennskapet mellom Republikanernes presidentkandidat Donald Trump og milliardær Elon Musk tar en ny vending. Nå vurderer Trump å gi sin nye venn en plass i staben hvis han blir valgt.

"Jeg er villig til å tjene", svarer Musk ved å poste et bilde av seg selv på plattformen X foran det amerikanske flagget og med tittelen "Department Of Government Efficiency".

Se bildet - som sansynligvis er laget ved hjelp av kunstig intelligens - lenger nede i saken.

Vil fjerne skattelettelser
Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump, vil vurdere å sette en stopper for et skattefradrag for kjøp av elbiler på 7.500 dollar, tilsvarende rundt 79.000 norske kroner. Det sier han til nyhetsbyrået Reuters.

"Skattefradrag og skatteinsentiver er generelt sett ikke en veldig god ting", sa Trump under et intervju etter et velgermøte i byen York i den amerikanske delstaten Pennsylvania.

"Jeg er en stor fan av elbiler, men jeg er en fan av bensinbiler og også hybridbiler og det som ellers måtte komme."

I tillegg til å fjerne fordelen kundene kan ha ved å kjøpe elbiler, fortalte han også at han vil prøve å begrense eksporten av biler produsert i Mexico ved å innføre nye tollsatser.

Vil tilby Musk en rolle i administrasjonen
Samtidig som han dermed kan gjøre det vanskeligere for sin nye venn, Tesla-eier Elon Musk som lever godt av å selge elbiler, vil han mer enn gjerne samarbeide med Musk fremover.

I intervjuet sier han at dersom han blir valgt som president, vil han prikke rikmannen og eieren av blant annet sosiale medier X og elbilprodusenten Tesla, Elon Musk, på skulderen og tilby ham en rådgivende rolle i staben «hvis han vil».

Forrige måned uttrykte Musk offentlig sin støtte til Trumps presidentkandidatur, og nylig hadde de to en to timer lang samtale hvor de uttrykte offentlig støtte til hverandre.

Hvis man skal tolke reaksjonen fra Musk på X, så vil han takke ja til tilbudet hvis det kommer.

"Jeg er villig til å tjene", skrive han på X: