Trump og Musk i samtale: Du vil ikke tro hva han sa

13/08/2024 09:19

Yvonne

Nyheter
Kilde: Elon Musk på X
Kilde: Elon Musk på X
Den historiske samtalen mellom Elon Musk og Donald Trump handlet om alt fra klima til innvandring, og de fremhevet Norge som et godt eksempel.

Det har vært knyttet store forventninger til det som har blitt omtalt som et historisk intervju mellom Donald Trump og Elon Musk natt til tirsdag. Kampanjeteamet bak Trump har gått så langt at de har utnevnt samtalen som "det største intervjuet i historien".

De to eksentriske menn er kjent for å komme med bastante og noen ganger provoserende, uttalelser. Samtalen bød også på en rekke konspirasjonsteorier og utsagn som nok får mange til å heve øyenbrynene. Blandt annet diskuterte de Norge, muligheter for atomkrig, Trumps forhold til Putin og mord i Kongo.

Presidentkandidaten Trump angrep og kom med en rekke påstander, mens techmilliardær Musk sa seg enig i det meste.

Tidligere i sommer donerte Elon Musk det som betegnes som en betydelig sum penger til Trump-kampanjen, og få dager etter attentatet mot Trump, erklærte Musk sin formelle støtte til ham i presidentkampen.

Samtalen ble sendt live over det sosiale mediet X, men ble 40 minutter forsinket på grunn av tekniske problemer som Musk mente at hackere stod bak.

Tirsdag morgen har over 17 millioner hørt samtalen, og tallene fortsetter med å stige.

I samtalen skrøt Trump av Norge som han mener har et fantastisk system, men det er usikkert hva han mente eksakt.

Oppsiktsvekkende påstander:
Her er noen av de mest oppsiktsvekkende uttalelser fra Trump som kom frem i intervjuet.

"50-60 millioner imigranter har kommet til USA, mange av dem fra fengsler og mentalsykehus, og mange av dem terrorister. Myndigheten i land som Venesuela og Kongo deporterer deres narkotika-kriminelle og mordere til USA."

"Kamala Harris er en San Francisco-liberal og venstreorientert galning."

"Kin Jong-un (Nord Korea´s diktator) er en "absolutt boss."

"Jeg sa: gjør det ikke Vladimir. Det kan du ikke. Det blir en dårlig dag for deg. Jeg fortalte ham hva jeg ville gjøre. Han sa: No Way!. Jeg sa: Way1!" (om en samtale med Trump skulle ha hatt med Putin før angrepet av Ukraina)

"Klimaforandringer er ikke vår største trussel. Hva så hvis havene stiger 0,3 centimeter over de neste hundre år? Så får vi bare med strandeiendom!"

"Joe Biden hadde en lav IQ for 30 år siden. Nå har han nok ingen IQ i det hele tatt."

Du kan høre hele samtalen her: