Sa han virkelig det? Donald Trump sprer falske rykter

05/08/2024 13:49

Sofie

Nyheter
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Den tidligere presidenten spredte den olympiske løgnen.

Flere nasjoner hyller utøverne fra deres land, men det er ikke bare jubel og heder som fyller disse dagene. 

Torsdag fant det en boksekamp mellom den italienske bokseren Angela Carini og den algeriske bokseren Imane Khelif, og siden den gang har ryktene svirret om kjønnet til en algerisk bokser. 

Nå er det imidlertid ikke bare i idrettsverdenen at praten går – også tidligere president Donald Trump har satt ord på situasjonen. 

Under sitt Rally i Atlanta lørdag kveld kom Donald Trump med en kontroversiell uttalelse om den algeriske OL-bokseren Imane Khelif, som har utløst en heftig debatt.

Donald Trump hevdet feilaktig at Imane Khelif er transkjønnet, og denne påstanden har skapt en bølge av forvirring og sinne. Det skriver Ekstra Bladet

Ryktet begynte å spre seg etter en kamp torsdag, der den italienske bokseren Angela Carini ga opp etter bare 46 sekunder mot Imane Khelif. 

Etter kampen nektet en tårevåt og rasende Carini å håndhilse på motstanderen, noe som fremmet mistanken om Khelifs biologiske kjønn.

Donald Trump tok opp denne situasjonen under sitt rally, og erklærte: «Jeg vil holde menn borte fra kvinnesport». 

Trump berømmet Angela Carini som en bokser i verdensklasse som ble truffet så hardt at hun ikke visste hva som skjedde, og la til: "Han er en transperson. Han var en god mannlig bokser."

Feil antagelse

Denne uttalelsen har imidlertid ikke grunnlag i virkeligheten. 

Imane Khelif ble født kvinnelig og har konkurrert i kvinneboksing gjennom hele karrieren. 

Etter kampen ba Angela Carini om unnskyldning for oppførselen sin og for å ha bidratt til spredningen av det falske ryktet om Khelif.