Kamala Harris møter visepresidentkandidater i dag

04/08/2024 22:10

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
New York Times skriver at visepresident Kamala Harris har møtt flere potensielle visepresidentkandidater i dag.

Avisen melder at tre av favorittene til å motta vervet er på plass i Harris` residens i Washington D.C.  

De potensielle kandidatene det er snakk om er om senator Mark Kelly fra Arizona, guvernør Tim Walz fra Minnesota og guvernør Josh Shapiro fra Pennsylvania. Sistnevnte skal ha avlyst alt på timeplanen sin denne helgen for å møte Kamala Harris.

Shapiro skal føle seg «supersikker» på at han blir utpekt som demokratenes visepresidentkandidat av Kamala Harris, har en kilde uttalt seg om til ABC News.

Ifølge opplysningene til amerikanske medier forteller Harris at hun skal «teste kjemien» mellom hun selv og de ulike kandidatene.

Både demokratenes presidentkandidat og en kandidat til vervet som visepresident må være klar innen 7. august. Partiet er forpliktet til å gjennomføre en åpen og rettferdig nominasjonsprosess.

Kamala Devi Harris ble 20.januar 2021 utnevnt til USAs visepresident. Harris var senator i California fra 3. januar 2017 til 18. januar 2021. Hun tilhører det demokratiske partiet.

I august 2020 valgte nåværende president Joe Biden henne som sin visepresidentkandidat til presidentvalget i 2020. Biden og Kamala Harris vant presidentvalget 3. november 2020, og Harris skrev historie da hun ble valgt til USAs første kvinnelige visepresident.