Joe Bidens første ord etter exiten: 'Det er derfor jeg trekker meg'

25/07/2024 09:42

Sofie

Nyheter
Foto: Youtube ABC Nyheter Full tale
Foto: Youtube ABC Nyheter Full tale
Du kan se hele talen i artikkelen.

Det kom som litt av et sjokk da Joe Biden trakk seg fra presidentkampanjen i helgen. Etter dette svirret ryktene om det var helsen hans som hadde skylden for at han ikke lenger kunne se seg selv i rollen som presidentkandidat. Men nå tar han selv bladet fra munnen.

I natt, klokken to norsk tid, satte han ord på utgangen sin for første gang.

Fra Det hvite hus uttaler Joe Biden at utfallet av det kommende valget er «viktigere enn noen tittel», og at han derfor ikke lenger er den demokratiske presidentkandidaten.

"Jeg har bestemt meg for at den beste veien videre er å gi stafettpinnen videre til en ny generasjon. Det er den beste måten å forene vår nasjon på," sa Biden og la til: "Jeg finner styrke og glede i å jobbe for det amerikanske folket. Men dette Den hellige oppgaven med å perfeksjonere vår union av stater handler ikke om meg, men om familiene deres."

I den forbindelse trakk han også fram sin kollega og visepresident Kamala Harris, som ifølge ham kan være en kandidat som kan vinne over Trump. Ifølge Biden er Kamala både tøff, erfaren og kompetent, og han har selv satt pris på samarbeidet med henne. Derfor påpeker Biden at hun kan være en god leder for landet.

"Hun er erfaren, hun er tøff, hun er kompetent. Hun har vært en god partner for meg og en leder for landet vårt. Nå er det opp til dere, det amerikanske folket."

Han forsikrer imidlertid at han vil fullføre arbeidet i løpet av de neste seks månedene frem til neste presidents innsettelse. Dette inkluderer blant annet å senke levekostnadene for familier som må ta flere jobber for å få endene til å møtes.

Se og hør hele talen nedenfor: