For noen dager siden trakk Joe Biden seg: Nå overrasker han i telefonsamtaler

23/07/2024 15:15

Sofie

Nyheter
Foto: photosince / Shutterstock.com
Foto: photosince / Shutterstock.com
Nå overrasker han med en telefon.

For bare to dager siden kunngjorde USAs president Joe Biden at han trekker seg som presidentkandidat for det kommende valget i USA.

Beslutningen hans kom etter intenst politisk press, inkludert 37 fremtredende medlemmer av hans demokratiske parti som hadde bedt ham om å trekke seg. 

I stedet blir det mest sannsynlig Kamala Harris som tar opp Donald Trump for å bli president i USA.

Og det var Kamala Harris som vakte stor glede til kampanjeteamet hennes da hun stod på scenen i Wilmington tirsdag kveld dansk tid.

De siste ukene har teamet jobbet hardt for Joe Biden, men etter hans overraskende exit på søndag er fokuset nå på Kamala Harris:

«I de kommende dagene og ukene vil jeg gjøre alt sammen med dere for å forene vårt demokratiske parti og vår nasjon og vinne dette valget», sa den nåværende visepresidenten i USA til stor jubel fra sitt valgkampteam.

Reaksjonene på Joe Bidens beslutning om å trekke seg har vært betydelige.

Dette skriver Ekstra Bladet.

På bare 24 timer har Kamala Harris sin kampanje samlet inn svimlende 81 millioner dollar, tilsvarende over en halv milliard kroner, å kampanje for.

Det fanget også oppmerksomheten til Joe Biden, som ble med på telefon fra sin korona-isolasjon.

Her la han heller ikke skjul på at det var en riktig beslutning å trekke seg, og samtidig understreket han svart på hvitt at han er klar til å gjøre det Kamala trenger.

Men det kommer ikke som en stor overraskelse at han er klar til å gjøre alt hun trenger.

Kamala Harris avslørte at hun har et nært bånd med Joe Biden og hans kone, Jill:

"Vi snakker hver dag. Joe og Jill er som familie for oss," sa hun, mens Joe Biden på den andre enden av telefonen bekreftet deres sterke forhold med ordene:

"Det er gjengjeldt. Jeg ser på deg og jeg elsker deg".