Corona er over oss igjen: Smitten øker «veldig sterkt»

23/07/2024 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Koronas smitten øker igjen veldig sterkt i Danmark.

Konsentrasjonen av koronavirus i avløpsvannet øker kraftig for fjerde uke på rad, og denne gangen er økningen den mest markante i år, viser de siste oppdaterte tallene fra Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge SSI reflekterer avløpsovervåkingen den generelle forurensningen i samfunnet, og dagens nivå er nå klassifisert som middels. Dette skriver TV 2.

Samtidig opplever Danmark flere sykehusinnleggelser enn i fjor sommer.

Selv om smittebølger med koronaviruset har blitt en tilbakevendende utfordring, er det uvanlig at nivået allerede er så høyt. I fjor nådde smitten dette nivået først i høstmånedene.

Selv om belastningen på helsevesenet fortsatt er lav, viser tallene en økning i både bekreftede smittetilfeller og sykehusinnleggelser. Dette betyr at helsevesenet må forberede seg på en potensiell ytterligere økning i belastningen.

SSIs avløpsdata og smittestatistikk er viktige indikatorer på hvordan pandemien utvikler seg i sanntid. Det økende antallet sykehusinnleggelser og smittetilfeller understreker behovet for fortsatt årvåkenhet og muligens nye tiltak for å begrense smittespredning.