Svindelvarsel fra norsk bank: BankID i fare

27/07/2024 22:45

Sofie

Nyheter
Foto: BankID BankAxept / NTB
BankID i fare: Les dette nå!

Romerikes Blad rapporterer at svindlere denne uken har utgitt seg for å være fra Romerike Sparebank.

Banken sendte ut en advarsel til alle sine kunder på tirsdag, hvor de gjorde oppmerksom på en økning i svindelforsøk, særlig i ferien. Det skriver DinSide.

"Vi vil gjøre deg oppmerksom på en økning i svindelforsøk, spesielt nå i ferien. Den siste tida har vi mottatt flere meldinger fra kunder som har blitt forsøkt svindlet" skriver banken ifølge avisen.

Svindlerne har utgitt seg for å være fra bankens sikkerhetsavdeling og har forsøkt å få tak i kunders BankID, med påstanden om at noen har prøvd å ta opp lån i kundens navn. Så langt har ingen kunder latt seg lure av svindelen, ifølge banken.

- Det er fryktelig trist at det er så mye svindel. Vi er helt avhengig av kundene våre som sier ifra, sier banksjef Siri Berggreen.

Banken oppfordrer alle som har blitt kontaktet av svindlerne til å ta kontakt med dem. Dette er bare ett av mange svindelforsøk som har rammet norske telefoner og e-postkontoer de siste årene, og som DinSide har rapportert om mange ganger.

Oppfordringen fra bedrifter og myndigheter er alltid den samme: Gi aldri fra deg BankID og sensitive personopplysninger.