Italias feriealarm: Turistene advares

05/08/2024 08:58

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Shutterstock
Sjangerfoto: Shutterstock
Advarsel til feriegjester i Italia.

Italia opplever nå en kritisk situasjon på grunn av ekstrem varme og mangelen på regn, som har ført til alvorlig vannmangel i flere områder, spesielt på Sicilia.

Den tyske avisen Bild rapporterer at det er utstedt rødt farevarsel for varme og tørke på Sicilia. Dette påvirker populære reisemål som Catania, Palermo, Taormina og Mondello. Det skriver DinSide.

På sine hjemmesider har Tysklands utenriksdepartement advart om den betydelige vannmangelen i de sentrale og sørlige regionene i Italia, spesielt på Sicilia. «I de sentrale og sørlige regionene i Italia, spesielt på Sicilia, har det allerede vært en betydelig vannmangel i flere uker på grunn av den nåværende værsituasjonen og mangel på regn.» skriver departementet.

Ifølge avisen Bild er vannreservoarene på Sicilia i år bare halvparten så fulle som de var på samme tid i fjor, og mange av dem nærmer seg nå uttørking. Det rapporteres også om lange køer foran offentlige vanndispensere over hele øya.

I tillegg må besøkende i Roma forberede seg på temperaturer over 35 grader den kommende uken, ettersom Sør-Europa har vært preget av en vedvarende hetebølge.

For mange italienske regioner, inkludert Marche, Lazio, Umbria, Abruzzo, Molise, Apulia, Campania, Calabria, Basilicata og Sardinia, er det nest høyeste farevarsel blitt utstedt denne uken.

Utenriksdepartementet advarer også om økt risiko for skogbranner i utsatte områder på grunn av den ekstreme varmen og tørken.