Trump skal ha kalt Harris «Bitch» i private samtaler

11/08/2024 22:09

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Donald Trump har angivelig brukt nedsettende ord om visepresident Kamala Harris i private samtaler.

Ifølge The New York Times har den tidligere presidenten omtalt Harris som en «bitch», en påstand som har skapt reaksjoner i media.

Trump har i offentlige sammenhenger kalt Harris «nasty», men bak lukkede dører skal han ha tatt i bruk kraftigere skytsel.

En kvass Trump

Dette hevder to ulike kilder som New York Times har snakket med. På en video som sirkulerer på sosiale medier, ser man Trump i en golfbil hvor han skal ha kalt Harris for en «fucking bitch».

Det er imidlertid vanskelig å bekrefte nøyaktig hva som blir sagt i videoen.

Trump-kampanjens talsperson, Steven Cheung, avviser at Trump har brukt slike ord om Harris, og understreker at dette ikke reflekterer kampanjens språkbruk.

Et kjent mønster

TV 2s USA-kommentator Eirik Bergesen påpeker at selv om påstandene om Trumps språkbruk ikke kan bekreftes, er de ikke overraskende.

Trump har tidligere brukt nedsettende ord om kvinner, som da han kalte Hillary Clinton en «nasty woman» under valgkampen i 2016. Bergesen mener at Trumps tidligere uttalelser gjør de nye anklagene troverdige.

Til tross for kontroversene, tror ikke Bergesen at Trumps språkbruk vil påvirke hans støttespillere. Han påpeker at de fleste av Trumps velgere er villige til å overse slike uttalelser, eller i verste fall «holde seg for nesa».

Journalistisk integritet på spill

Artikkelen i The New York Times er skrevet av Maggie Haberman og Jonathan Swan, to journalister som har fulgt Trump tett i mange år, noe som gir rapporten ekstra troverdighet.

Det spekuleres i at Haberman og Swan aldri villa ha satt sin journalistiske integritet på spill om det ikke lå sannhet bak Trumps angivelige utsagn.