To drept og flere skadet i russisk luftangrep mot Kyiv

11/08/2024 18:45

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Natt til søndag ble Ukrainas hovedstad Kyiv rammet av russiske luftangrep, som førte til tragiske tap og skader.

En far og hans fire år gamle sønn mistet livet i angrepet, opplyser ukrainske nødetater. I tillegg er minst tre personer skadet, inkludert et barn på 13 år, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ukrainas luftforsvar rapporterte på meldingstjenesten Telegram at flere regioner, inkludert Kyiv, ble angrepet med droner. Totalt fem regioner ble målrettet i det koordinerte angrepet, noe som har skapt stor bekymring blant sivilbefolkningen.

Angrep i Kursk skader flere

Samtidig ble minst 13 personer skadet i Kursk, Russland, som følge av rester fra en nedskutt ukrainsk rakett.

Ifølge lokale myndigheter er to av de skadede i alvorlig tilstand. Guvernøren i Kursk-regionen, Aleksej Smirnov, har beordret raskere evakuering av sivile i risikoutsatte områder sørvest i Kursk, nær grensen til Ukraina.

Luftvernsystemer aktivert i Kyiv

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv uttalte at det ukrainske luftvernet ble aktivert for å slå tilbake det russiske angrepet.

Vitner som Reuters har snakket med, rapporterte om lyden av minst to eksplosjoner, som trolig kom fra luftvernsystemer som var i bruk i løpet av natten.

Situasjonen i både Kyiv og Kursk viser den pågående intensiteten i konflikten mellom Russland og Ukraina, med økende angrep på begge sider.