Airfryeren har tatt norske kjøkken med storm og er for mange blitt et uunnværlig apparat på benken. Den lover sprø resultater med lite fett og rask tilberedning – men det er likevel ikke alt som egner seg for denne "vidundermaskinen".
Ifølge matekspert Brenda Peralta er det spesielt én populær matvare du bør styre unna i airfryeren: bacon. Det høres kanskje fristende ut å få sprøstekt bacon uten stekepanne og fett som spruter, men det kan faktisk være både upraktisk og potensielt farlig.
Det skriver The Mirror.
Bacon + airfryer = dårlig kombo
Peralta forklarer at tilberedning av bacon i airfryer kan føre til flere problemer. For det første er det vanskelig å få jevn steking, og det kan føre til at noen biter ikke blir gjennomstekt – noe som gir risiko for matforgiftning.
I tillegg er baconfett en utfordring. Når fettet smelter, kan det sprute opp på varmeelementet og forårsake røyk og en brent lukt som sprer seg i hele kjøkkenet. I verste fall kan det skade airfryeren eller føre til røykvarsler-panikk midt i frokosten.
"Baconfettet kan gjøre at det ryker kraftig fra airfryeren, og det lukter rett og slett ikke godt. Det er heller ikke bra for apparatet i lengden", sier Peralta.
Airfryeren er fortsatt en smart løsning for enkel og sunn matlaging!
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Vanskelig å håndtere
Baconstrimler er også tynne og skjøre, noe som gjør dem vanskelige å snu i den varme kurven uten å gå i oppløsning. I stedet for sprø og fine baconskiver, risikerer du en klissete og uappetittlig affære.
Selv om airfryeren er praktisk og allsidig, er den altså ikke løsningen på alt. Så før du hiver baconstrimlene i kurven neste gang – tenk deg om én gang til.
Konklusjonen? Stek baconet på gamlemåten – i panne eller ovn – og spar airfryeren til søtpotetfries og kyllingvinger.