De fleste nyter julefeiringen, samtidig som de søker hjelp for en stygg tilstand.
Hvert 13. sekund besøker noen siden halsbrann og sure oppstøt på UK National Health Service's nettsted.
Det skriver The Sun.
Det er anslagsvis 13 200 besøk på nettstedet i løpet av juledag og første juledag i Storbritannia - tilsvarende en visning hvert 13. sekund.
Halsbrann er en brennende følelse i brystet forårsaket av magesyre som beveger seg opp mot halsen og kan forårsake sure oppstøt. Mange mennesker lider av sykdommen fra tid til annen, og noen ganger kan det ikke være noen åpenbar årsak til det.
NHS sier imidlertid at det ofte kan bli forårsaket eller til og med gjort verre av visse matvarer og drikker som kaffe, tomater, alkohol, sjokolade og fett eller krydret mat.
Her er symptomene
Det kan også skyldes overvekt, røyking, graviditet, stress og angst, økning i medisiner, hormoner og brokk. Så det kan være mange grunner til at du får halsbrann.
Symptomene på halsbrann er gode å vite, så du blir ikke skremt hvis det skjer med deg:
1. brennende følelse i midten av brystet
2. sur smak i munnen
3. hoste eller hikke som stadig kommer tilbake
4. hes stemme
5. dårlig ånde
6. oppblåsthet og kvalme.
Dette kan du gjøre selv
Mens halsbrann er ubehagelig, er det ikke farlig, og det er flere ting du kan gjøre selv for å lindre symptomene. Det er flere ting du kan spise som bør hjelpe.
Fettfattige kjeks, knekkebrød og rusks, er en god idé, da tørt brød uten fett nøytraliserer magesyre. Det kan også være fornuftig å ta en banan, da de inneholder antacida og kan nøytralisere syren i magen. Mandler har også en antacida effekt og beskytter magehinnene i magen. Derfor er det fornuftig å ta en håndfull mandler og tygge dem grundig.
Et glass mager melk som minimelk eller skummet melk kan ta den verste brennende følelsen. Ikke drikk fet melk. Det kan få magesyren til å gå. Drikk heller ikke for mye magert melk.
Alternative behandlingsalternativer
Rør en teskje natron i et glass og drikk. Natron smaker salt og kan gi en boblefølelse i magen på samme måte som kullsyre i brus. Du kan tilsette litt limonade eller sukker hvis du ikke liker smaken.
Du kan også røre en teskje potetmel i et glass vann og drikke det. Rør om nødvendig litt juice eller sukker i vannet hvis du ikke liker smaken.
Et annet tips er å rive to poteter på et rivjern og la dem stå i et glass vann i minst en time. Sil og press poteter og vann gjennom en klut eller sil slik at saften siver inn i en bolle og drikk den.