Ikea-sjokk: Økt med 40 prosent

11/12/2023 05:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prisen på en middagsrett har steget betydelig de siste årene.

Ikea har nok en gang stjålet overskriftene. Denne gangen er det imidlertid ikke for deres møbler, men for prisen på deres populære kjøttretter.

I kjølvannet av stigende råvarepriser har prisen på Ikeas kjære kjøttkaker steget med 40 prosent. Det viser en ny undersøkelse gjort av Dagbladet ifølge DinSide.

For seks år siden kostet en mellomstor porsjon kjøttkaker 79 kroner på Ikea.

I dag er prisen 109 kroner – en økning på nesten 40 prosent. Tor Morten Myrseth, leder for Ikea Food i Ikea Norge, forklarte prisøkningen:

-Siden 2020 har råvareprisene på kjøttbollene økt kraftig. Vi jobber kontinuerlig med prisene våre, og Ikea Norge annonserte forrige uke at fra 1. desember satte vi ned prisene på cirka 800 produkter, og denne jobben fortsetter, forteller han.

Men ikke bare har prisen økt, porsjonene har også blitt mindre.

Der en porsjon på ti kjøttkaker tidligere kunne nytes for 79 kr, får du nå kun åtte kjøttkaker i en mellomstor porsjon til 109 kr. I tillegg er måltidet endret og serveres nå med færre tilbehør.

Du kan imidlertid legge til ekstra kjøttboller, rotgrønnsaker eller poteter i retten mot et pristillegg. Ønsker du en porsjon som minner om den fra 2017, må det legges til ekstra matvarer, noe som gir en totalpris på 199 kr - nesten det dobbelte av opprinnelig pris.

Møbelkjeden har tidligere forsøkt å kutte ut de vanlige kjøttbollene med plantebaserte kjøttboller uten kjøtt som en del av målet om å ha et klimapositivt regnskap innen 2030.

- Vi ønsker å stimulere kundene til å spise plantebasert, og vi har gode priser på dette, sier Myrseth.

Kilde: Nyheder24.