Nordfjord Kjøtt legger ned

07/12/2023 14:37

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Beslutningen vil påvirke 22 faste ansatte.

Nordfjord Kjøtt kunngjør nedleggelsen av sitt slakteri, med planer om å avvikle virksomheten i løpet av første kvartal 2024.

Beslutningen vil påvirke 22 faste ansatte, i tillegg til seks korttids- og sesongarbeidere. Det skriver NRK, ifølge Dagbladet. 

Geir Egil Roksvåg, daglig leder, forklarer at slakterivirksomheten gjennom årene har holdt seg omtrent i balanse, men skjerpede miljøkrav ville nødvendiggjort store investeringer for å opprettholde konkurranseevnen.

I en uttalelse til avisen Fjordingen sier Roksvåg at det ikke er bærekraftig å opprettholde slakterivirksomheten ved anlegget i Loen.

Konsernet vil derfor rette fokus mot sine kjerneområder innen foredling og salg av kjøttvarer for å sikre en bærekraftig og lønnsom utvikling.

Nedleggelsen av slakteriet gir et innblikk i de utfordrende forholdene i kjøttindustrien, hvor selskaper må tilpasse seg skiftende miljøkrav og investeringsbehov for å opprettholde konkurransekraft.

- Da er det ikke bærekraftig å opprettholde slakterivirksomheten ved anlegget i Loen. Konsernet vil derfor fokusere på sine kjernområder inen foredling og salg av kjøttvarer for å sikre en bærekraftig og lønnsom utvikling, sier Rokvåg til Fjordingen.