Nordfjord Kjøtt kunngjør nedleggelsen av sitt slakteri, med planer om å avvikle virksomheten i løpet av første kvartal 2024.
Beslutningen vil påvirke 22 faste ansatte, i tillegg til seks korttids- og sesongarbeidere. Det skriver NRK, ifølge Dagbladet.
Geir Egil Roksvåg, daglig leder, forklarer at slakterivirksomheten gjennom årene har holdt seg omtrent i balanse, men skjerpede miljøkrav ville nødvendiggjort store investeringer for å opprettholde konkurranseevnen.
I en uttalelse til avisen Fjordingen sier Roksvåg at det ikke er bærekraftig å opprettholde slakterivirksomheten ved anlegget i Loen.
Konsernet vil derfor rette fokus mot sine kjerneområder innen foredling og salg av kjøttvarer for å sikre en bærekraftig og lønnsom utvikling.
Nedleggelsen av slakteriet gir et innblikk i de utfordrende forholdene i kjøttindustrien, hvor selskaper må tilpasse seg skiftende miljøkrav og investeringsbehov for å opprettholde konkurransekraft.
- Da er det ikke bærekraftig å opprettholde slakterivirksomheten ved anlegget i Loen. Konsernet vil derfor fokusere på sine kjernområder inen foredling og salg av kjøttvarer for å sikre en bærekraftig og lønnsom utvikling, sier Rokvåg til Fjordingen.