Før valget: Triste nyheter for Putin

11/12/2023 06:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
I forkant av valget er det triste nyheter for den russiske diktatoren.

«Russere samler seg rundt «Russland uten Putin»-kampanjen foran valget i 2024» i et betydelig skritt mot det nåværende politiske regimet.

Kampanjen er initiert av Aleksej Navalnyjs antikorrupsjonsfond, og er på mange måter en del av oppkjøringen til presidentvalget som finner sted i 2024.

Og denne bevegelsen oppfordrer russiske borgere til aktivt å uttrykke sin motstand mot president Vladimir Putin.

Kampanjens mål er å bruke valgperioden som en plattform for å demonstrere offentlig misnøye med Putins lederskap, spesielt hans handlinger og den pågående krigen.

Kampanjens arrangører har formulert sitt mål om å forstyrre det kommende valget, planlagt for 17. mars, ved å oppfordre publikum til å stemme mot Putin.

Men til tross for forventninger om at valgresultatet kan bli manipulert, er det primære målet med kampanjen å sende et tydelig signal om at en betydelig del av den russiske befolkningen er klar for endring.

Men det stopper ikke her.

Kampanjens strategi innebærer en grasrotinnsats for å overbevise minst ti personer per deltaker om å stemme mot Putin.

Kampanjens nettside gir detaljerte retningslinjer for de som ønsker å engasjere seg i denne formen for sivil ulydighet. Dette initiativet representerer et kritisk øyeblikk i russisk politikk, når offentlige følelser mot den mangeårige lederen mobiliseres til en formell bevegelse.