Matvareprisene kan ha sluttet å skyte i været, men det ville være synd å si at de har nådd pre-energi- og inflasjonsnivåer i 2022.
Så det er ikke rart at mange av oss prøver å få produktene våre til å vare lenger.
Det skriver The Sun.
Men helseeksperter har advart om at et viralt TikTok-matlagringshack kan sette helsen din i fare, da det skaper grobunn for dødelige bakterier.
Dypp dem i vann
Dette er spesielt relevant for avokado. De er notorisk vanskelige å få til å vare – kjøp dem modne og de vil bli brune i løpet av dager, men kjøp dem hardt, og du vil vente i evigheter på at de blir myke, og da er det raskt for sent.
Dette er grunnen til at et TikTok-tips som visstnok utvider modenhetsvinduet deres fikk plutselig popularitet.
Appen var fylt med videoer av folk som dypper fruktene i kaldt vann, slik at de kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker om gangen.
Grobund for bakterier
Tilhengere av hacket sa at dette bremset oksidasjonsprosessen og til og med holdt dem friske når de hadde blitt halvert.
Men helseeksperter har advart om at lagring av avokado på denne måten kan sette helsen din i fare.
IBS-konsulent diettist Kirsten Jackson fortalte The Sun at det kan være spor av skadelige mikrober på avokadoens skall
Hun sa: "Vanligvis anses dette ikke å være en stor risiko, men når du senker avokadoen i vann, gir den den ideelle avlsplassen for ting som salmonella eller listeria som var på avokadohuden for å formere seg raskt."
Kan gå inn i frukten
Men det er ikke bare håndteringen av avokadoen som kan sette helsen din i fare.
"Disse patogenene forblir ikke bare på utsiden av avokadoen, men kan også bevege seg inne i frukten, noe som betyr at når vi spiser dem, blir vi veldig syke," advarte diettisten.
Salmonella er en bakterie som forårsaker matforgiftning og kan gjøre deg alvorlig syk - selv om de fleste blir friske uten behandling. Symptomer inkluderer diaré, magekramper, og noen ganger oppkast eller feber.
I ekstreme tilfeller kan lider bli innlagt på sykehus på grunn av alvorlig dehydrering forårsaket av sykdommen.