Nortura har tatt initiativ for å sikre tilstrekkelige eggforsyninger til julebaksten ved å la hønene fortsette å verpe i noen ekstra uker. Dette skjer i kjølvannet av at flere butikker over hele landet har meldt om utsolgte egg.
- Vi leverer egg i de volumene vi normalt leverer til det norske markedet, men opplever en større etterspørsel nå enn tidligere, sier kommunikasjonsrådgiver Matilda Aronsson i Nortura til Nationen.
Den økte etterspørselen kan tilskrives at det norske markedet i større grad påvirkes av forhold utenfor landets grenser. Det skriver DinSide.
I Sverige og andre deler av Europa har det vært utbrudd av sykdom i besetninger, og dette har ført til eggmangel i det europeiske markedet.
Den begrensede tilgjengeligheten av egg, kombinert med en svekket norsk kronekurs, har ført til at flere aktører innen industrien har kjøpt inn flere norske egg enn vanlig, rapporterer avisen.
Aronsson forklarer at Nortura nå vurderer tiltak som å la hønene fortsette å legge egg i noen uker utover det vanlige før de blir utrangert.
Samtidig vurderes import av egg fra andre nordiske land for å sikre et tilstrekkelig tilbud av egg til julefeiringen i Norge.