Oppdater nettleseren din nå: IT-sikkerhetsekspert advarer mot hackerangrep

01/12/2023 05:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperten fremhever viktigheten av å gjøre oppdateringene uten unødig forsinkelse.

En klar advarsel kommer fra Peter Kruse, ekspert på IT-sikkerhet i Kruse Industries, som oppfordrer dansker til å oppdatere Google Chrome-nettleseren sin umiddelbart.

Kruse henvender seg til brukerne av Googles populære nettleserløsning og fremhever viktigheten av å gjøre oppdateringene uten unødig forsinkelse. Dette er skrevet av B.T.

På nettsiden sin forklarer han at oppdateringer vanligvis skjer automatisk, men hvis en enhet eller nettleser har vært åpen lenge, kan prosessen bli forsinket.

Den nåværende oppdateringen til Chrome inneholder fjerning av seks kritiske sårbarheter, hvorav én er aktivt utnyttet. Kruse påpeker at de resterende fem sårbarhetene også er klassifisert som 'HIGH', og understreker dermed alvoret i situasjonen.

For de som er usikre på om de bruker den nyeste versjonen av Google Chrome, deler Kruse en seks-trinns veiledning for å sjekke den og manuelt oppdatere nettleseren.

Denne advarselen kommer som et forsøk på å sikre at brukere er beskyttet mot potensielle sikkerhetsrisikoer som kan utnytte disse sårbarhetene i Chrome.

Kruses formål er å hjelpe folk å ta skritt for å beskytte enhetene sine mot potensielle hackerangrep og andre sikkerhetstrusler.

Se innlegget fra X her: