Airfryer-ekspert deler et enkelt triks: Slik unngår du slapt kjøtt og bløte grønnsaker

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med dette ene rådet kan du enkelt unngå slapt kjøtt og bløte grønnsaker i Airfryer-en.

Flere og flere nordmenn har etter hvert skaffet seg en, og den har blitt en fast del av kjøkkenet.

Men selv om den er superenkel å bruke, er det flere brukere som har hatt problemer med å få akkurat den konsistensen de ønsker.

Smartenheten lover å levere sprø mat med minimalt med fett, men som mange eventyrere i airfryerens rike har oppdaget, er det utfordringer som lurer i den varme vinden.

Dette må du gjøre for å unngå slapt kjøtt og bløte grønnsaker
Dan Zuccarello, administrerende redaktør for America's Food Kitchen, avslører overfor The Mirror et avgjørende triks for å unngå skuffelsen med bløte kjøttboller og slappe pommes frites.

Hemmeligheten? En god, gammeldags kjøkkenrull.

"Det er helt avgjørende å sørge for at hele overflaten av maten din er tørr før du legger den i airfryeren for å lage mat," forklarer han.

Det enkle trinnet er nøkkelen til å gjøre vann til dampens erkefiende i jakten på den ultimate skarpheten.

Mange airfryer-brukere kan ha stirret forvirret på grytene i apparatene sine, og lurt på hvorfor matlagingseksperimentene deres lignet mer på en slurvete restefest fra dagen før enn fersk næring på tallerkenen.

En overraskende synder
Fuktighet er synderen, klar til å gjøre matlagingen til en dampende skuffelse.

Med den økende populariteten til airfryeren kommer en bølge av kulinarisk kreativitet. Fra sprø kyllingbiter til perfekt tilberedte grønnsaker virker mulighetene uendelige.

Men for å nå dette nirvanaet av nesten fettfri glede, understreker Zuccarello nødvendigheten av å holde fuktighet ute.

"Hvis du tilsetter mye vann, kan høyhastighetsviften få den til å sprute overalt," advarer matlagingseksperter fra cookeryspace.com, og påpeker risikoen for både skuffende resultater og skade på apparatet.

Så neste gang du forbereder deg på å skape magi i airfryeren: husk at noen forsiktige dupper med papirhåndkleet kan være forskjellen mellom matmagi og middagsskuffelse. Og husk at i kampen for det perfekte måltidet er tørrhet din allierte.