Når julen nærmer seg begynner mange å lage julebakst. Men ifølge kokk og konditor Tea Malmegård er det én vanlig feil som kan ødelegge hele bakeopplevelsen – og det handler om valg av råvarer.
Malmegård, som er kjent for sine eksperttips innen baking, er skarp kritisk til en populær ingrediens som hun mener ødelegger lussekattene.
"En feil som mange gjør når de baker butterdeig er å bruke Kesella. Kesella er et "hit top"-produkt. Drit i Kesellaen i butterdeigen! Det blir bare tørt, sier hun til Allt om mat.
Kesella er en svensk ferskost som kalles kvarg i Norge.
I stedet oppfordrer hun folk til å velge smør som hovedingrediens i deigen. Ifølge Malmegård er smør nøkkelen til å oppnå den perfekte smaken og saftigheten.
"Det er klart at du kan bake med margarin hvis du må, hvis du kanskje ikke kan spise melkeprotein. Men det er utrolig mye smak i smør og jeg tror ikke det kan uttrykkes i en aroma," forklarer hun .
Ved å velge smør i stedet for Kesella kan du derfor sørge for at lussekattene ikke bare ser fine ut, men også smaker fantastisk.