Derfor bør du aldri kaste risen din i søpla

10/11/2024 08:58

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du må aldri kaste risrestene dine i søpla.

Ris er en fast del av kjøkken verden over og har funnet veien inn på nordmenns tallerkener i alt fra klassiske retter til eksotiske smaksopplevelser.

Mange elsker ris for sin allsidighet; den kan kokes, stekes, bakes og til og med brukes i desserter.

For noen er det grunnlaget for gryteretter og wokmat, mens andre setter pris på det som tilbehør til saftige kjøttstykker eller i en kremet risotto.

Det er noe nesten koselig med en dampende skål med ris som samler måltidet og får maten til å gå ned med ekstra nytelse.

Ris er ikke bare et fyll, men en stjerne i mange retter som kan være både hverdagsmat og et festmåltid – en ekte klassiker som aldri går av moten.

Nå har imidlertid en kokk delt en enkel måte der du også kan få mest mulig ut av risrestene dine, og du trenger bare å vaske opp en panne etterpå.

Hvis du sitter igjen med for mye ris etter et måltid, bør du vurdere å lagre den og gjøre den om til en deilig røre i stedet for å kaste den. Det er en fantastisk måte å bruke risen på som kan "gjenopplive" smaken.

TikTok-kontoen @recipes viste at det er ganske enkelt å lage noe bemerkelsesverdig ut av de ydmyke restene ved å ta en plastbøtte full av rester av ris fra kjøleskapet. Seerne har rost oppskriften og sagt at de gleder seg til å prøve den.

Det første trinnet er visstnok å kutte den kalde risen i tolv like blokker og piske egg i en stekepanne. Når eggene er pisket sammen, er det på tide å legge til det som gjør denne retten spesiell. Dette skriver det britiske mediet Express.

Fjern eggene fra pannen før du tilsetter mais, gulrøtter, erter og løk, og gir retten et sunt kick. Samtidig er det naturligvis også noe som er med på å gi retten mer smak.

Når grønnsakene er stekt skraper du dem til den ene siden av pannen og tilsetter smør på den andre siden. Risen vil suge opp smøret og smake like godt som da den først ble tilberedt.

Ved å flate ut risen i pannen har de større sjanse til å absorbere det smeltede smøret, noe som også gjør de neste stegene lettere. Tilsetning av soyasaus, østerssaus og ristet sesamolje gir retten ekstra smak som risen og grønnsakene trekker til seg.

Disse ingrediensene blandes sammen før de sammenpiskede eggene tilsettes igjen, og skaper den perfekte retten som minner om tradisjonell stekt ris. Retten kan deretter serveres i små boller. Den stekte risretten er en "deilig" måte å gjenopplive maten på.

"Ikke la risen gå til spille! Her er en deilig måte å gjenopplive den på," lyder teksten til videoen på TikTok.

Det skal ikke være noen tvil om at de fleste har vært i en situasjon hvor de har laget for mye ris. Derfor er det også mange som har kastet store mengder ris.

Er det noe du kjenner igjen? Og blir du lei av det? Så det er åpenbart at du kommer til å bruke denne oppskriften i fremtiden når du har rester av ris tilgjengelig.

Læs også:

Svært få vet det: Slik sørger du for at kofferten går av flyet først Hvis du hater å vente på bagasjen din på flyplassen, vil du gjøre alt du kan for å få prosessen til å gå litt raskere - og heldigvis er det noen smarte triks du kan prøve i sommer.
Nesten alle gjør det: Derfor skal du ikke vaske håndklær på 60 grader En ekspert har nå kommet med en mening som sikkert vil ha flere meninger.