Sitroner har blitt brukt i mange årtusener på grunn av mange ekstraordinære egenskaper.
For eksempel brukte de gamle egypterne sitronen som febermedisin, mens de gamle grekerne og romerne brukte den sure frukten for å holde insekter borte fra mat.
Det er mange grunner til at å drikke et lunkent glass vann med sitron har blitt en ekstremt populær helsemani.
Det er mange positive konsekvenser av å drikke et glass sitron, og nedenfor er fem av dem:
Motvirker kreft
Syrligheten av sitroner er ikke unødvendig, og den har også en positiv effekt. Limonoider og flavonoider finnes i syren, og forskere har funnet ut at disse stoffene kan gjøre svulster mindre, og dermed motvirke kreft.
Styrker immunforsvaret
Den syrlige frukten er full av både vitamin C og A, jern, folat og bioflavonoider som øker vitaminenes effekt. Ifølge vitamin C kan to tredjedeler av det daglige anbefalte vitamin C-inntaket oppnås ved å spise en enkelt sitron.
Kolesterolsenkende
Flere studier viser at sitronskallet kan senke kolesterolnivået, da sitronen inneholder pektin. Du kan med fordel konsumere zest ved å rive den over litt salat eller litt yoghurt.
Senker blodsukkeret
Sure ting, inkludert sitron, er ekstremt effektive når det gjelder å holde blodsukkernivået på et rimelig nivå. Effekten kommer i kjølvannet av sure ting som får magen til å tømmes saktere, noe som resulterer i en jevnere økning i blodsukkeret.
Stimulerer kroppens rensningssystem
Angivelig stimulerer sur mat enzymproduksjon, noe som først og fremst bidrar til å optimalisere nyrefunksjonen. Videre sies det at den sure frukten også motvirker nyrestein og leddgikt.
For å lage glasset sitronsaft, press bare saften av en halv sitron i et glass lunkent vann for å oppnå alle disse fordelene. Grunnen til at vannet ikke skal være kaldt er fordi det er verre for fordøyelsen.
I tillegg bør du huske på at sitronsyre er veldig sur og derfor kan det skade tennene dine.
Av den grunn, vent med å pusse dem til ca 30 minutter etter å ha drukket sitronglasset.