Bacon passer til alt: I kaker, som topping på salat, sammen med pannekaker, til frokost, middag eller kvelds. Men den er best når den er sprø.
Vi vil våge å påstå at de sannsynligvis ikke kjenner denne metoden for å oppnå den perfekte sprøheten.
Lang historie
Den 30. desember er den Nasjonale Bacondagen.
En perfekt anledning til å feire med det fete smakfulle kjøttet.
Ordet "bacon" kan spores tilbake til forskjellige språk fra før 1100-tallet. Mest bemerkelsesverdig fra det franske ordet "bako", det germanske "bakkon" og det gamle teutoniske ordet "backe", som alle spesifikt refererer til baksiden av grisen.
I løpet av 1500-tallet ble ordet "bacoun" brukt for å referere til alle slags svinekjøtt. Og det var ikke før på 1600-tallet at "bacon" ble brukt utelukkende for å referere til saltet og røkt svinekjøtt som vi kjenner i da
Unngå seigt kjøtt
Å steke bacon er litt mer komplekst enn å koke et egg, og et vanlig problem oppstår når baconbitene legges på pannen rett fra kjøleskapet.
Dette kan føre til at fettet brenner og baconet blir seigt.
Idenyt har laget en enkel metode for steking av sprøstekt bacon:
Slik gjør du:
La baconet hvile på kjøkkenbenken i noen minutter før steking, slik at det ikke er iskaldt.
Bruk en stor, flat panne og legg baconskivene slik at de ikke overlapper hverandre. Pass på at du har nok bacon på pannen slik at det blir nok fett.
Start med å varme kjelen i romtemperatur og skru deretter opp til middels varme.
Ikke vend baconet for ofte. Å snu den etter ca. ti minutter er vanligvis nok, men hold øye med baconet da plater varierer i effektivitet.
Ved å følge disse trinnene kan du oppnå perfekt sprøstekt bacon hver gang.