I løpet av disse sommerdagene kan varmen slå direkte inn på de flestes soverom, og når det endelig kommer til sengetid, går nattesøvnen glipp av på grunn av bakevarmen.
Derfor kan mange godt bli fristet til å åpne et vindu og sove med et åpent vindu på gløtt for å fornye luften om natten.
Men du bør ikke gjøre det i det hele tatt, da du risikerer å bli veldig syk, sier en stor vitenskapelig studie fra Johannes Gutenberg-universitetet i Mainz, Tyskland.
Årsaken er imidlertid veldig overraskende og har ingenting å gjøre med den fallende temperaturen på soverommet, som du ellers ville tro.
I stedet blir du syk av støyen du slipper inn, noe som kan forstyrre nattesøvnen. Støyen fra gaten, enten det er en forbipasserende buss, musikk fra biler eller noe annet, frigjør stresshormoner i kroppen, selv om du sover godt.
"Stresshormonene påvirker hjertet og blodtrykket i løpet av natten, noe som kan føre til en rekke fysiske og psykiske lidelser. Risikoen for hjerteinfarkt øker, og da kan støyen føre til psykiske lidelser, som depresjon og psykisk angst," sier Thomas Münzel, leder av studien.
Forskningen støtter den nye studien, der blant annet forskere fra Norge støtter studien, og her er det særlig innbyggere i storbyer eller på steder med høy trafikk som må være oppmerksomme på støyen.
– Jeg tror man generelt kan si at fra fjerde etasje og oppover kan man sove godt med vinduet åpent, men i første, andre og tredje etasje kan det være nødvendig å holde vinduet lukket også om natten, sier seniorforsker Dag Tønnesen ved Norsk institutt for luftforskning (NILU).
I tillegg påpeker forskerne også at du kan unngå støyen og likevel få frisk luft med vinduet åpent - hvis du bare sover med ørepropper.