Kaffe er ikke bare en populær morgendrink – den er en global favoritt.
Men hvordan påvirker valget av mat du spiser til kaffen helsen din?
Du er kanskje ikke klar over det, men kombinasjonen av kaffe med visse matvarer kan ha stor innvirkning på fordøyelsen, energinivået og den generelle helsen.
Slik skriver media On Med, som løfter sløret for hvilke spesifikke matvarer du bør ty til når du tar en kopp kaffe.
Unngå disse matvarene
I følge mediet er det flere matvarer som ikke bør inntas sammen med kaffe.
Et av eksemplene er melkeprodukter. Saken er at surheten i kaffe kan redusere absorpsjonen av kalsium fra meieriprodukter, inkludert melk og yoghurt, og potensielt påvirke beinhelsen på en negativ måte.
I tillegg er krydret mat også noe du bør holde deg unna når du drikker kaffe. Dette kan øke risikoen for halsbrann og mageirritasjon.
Sist, men ikke minst, bør du også la mat som inneholder mye sukker stå til du er ferdig med kaffen. Sukkerholdig mat forårsaker drastiske svingninger i blodsukkernivået ditt, noe som kan gjøre deg fort sliten.
Spis dette i stedet
De tidligere nevnte mediene belyser imidlertid også hvilke matvarer du egentlig bør innta når du drikker kaffe.
Ting som havregryn eller grovt brød er å foretrekke, siden disse matvarene gir jevn energi og passer godt sammen med koffeins raske energiøkning.
Bananer, bær og epler er også gode valg siden de inneholder fiber, vitaminer og antioksidanter som kan bidra til å nøytralisere kaffens surhet.
Så neste gang du brygger en kopp kaffe og i tillegg vil ha litt mat til magen, bør du tenke tilbake på artikkelen her og tenke på hva som er smart å velge.