Det er ingenting som slår lukten av nytraktet kaffe. Dessverre er den gyldne drinken litt av en primadonna, som mister fort sjarmen hvis den får stå for lenge.
Mange har prøvd å ta en slurk fra en kopp som har stått litt for lenge ute, og resultatet er sjelden en nytelse. Kaffen blir flat, bitter og noen ganger nesten sur.
Men hvor fort går det egentlig dårlig, og hvordan får du den beste smaksopplevelsen så lenge som mulig?
Det svarer nå mediet Onet.
Drikk kaffen innen 30 minutter
Når kaffen akkurat er brygget, er den på topp. Aromaene danser i luften, og smaken er fyldig og intens, og etter bare en halvtime begynner nedtellingen.
Friskheten avtar, og den deilige kaffesmaken blir raskt mer bitter og syrlig. Hvis kaffen sitter i flere timer, blir den nesten udrikkelig.
Termosen er din venn
Vil du nyte kaffen over flere timer, er en god termos din beste venn.
En lufttett termokanne i rustfritt stål holder kaffen varm og frisk i flere timer – uten at det går ut over smaken.
Hvis du fortsatt har en kopp til overs, kan svart kaffe oppbevares i kjøleskapet i opptil en dag – men vær forberedt på at den mister noe av magien.
Oppvarming - nei takk
Hvis du pleier å kaste kald kaffe i mikrobølgeovnen, bør du tenke deg om to ganger. Oppvarming akselererer oksidasjonen og gjør kaffen enda mer bitter.
Har du melk i kan du også risikere en ubehagelig konsistens. Vil du ha varm kaffe hele dagen, er en nytraktet kopp eller termos veien å gå.
La oss være ærlige – kaffe er best når den er nytraktet.
Hvis du ikke vil drikke det med en gang, oppbevar det riktig. Slik unngår du bitre overraskelser og får den beste smaksopplevelsen hver gang du tar en slurk.